Company

Olen Kauri Honkakoski, fyysiseen teatteriin profiloitunut näyttämötaiteilija ja Kauri Honkakoski Companyn taiteellinen johtaja. Muodostan Kauri Honkakoski Companyn yhdessä äänisuunnittelija Tuuli Kyttälän ja valosuunnittelija Sisu Nojosen kanssa. Valmistamme teokset tiiviissä taiteellisessa vuoropuhelussa. Esiintyjät valikoituvat produktiokohtaisesti.

Olen erikoistunut Corporeal Mime -miimiin, jota opiskelin seitsemän vuoden ajan Lontoossa, Theatre de L’Ange Fou’n huippukoulussa ja companyssa. Taiteenlajiani voidaan pitää yhtenä eurooppalaisen fyysisen teatterin suunnannäyttäjistä. 

Esityksen valmistaminen ovat minulle kehollinen matka metaforiin, alitajuntaan, muistoihin ja mielikuvitukseen. Teoksissani inhimilliset teemat yhdistyvät virtuoottiseen näyttämöilmaisuun. Esityksiäni on kutsuttu maagisiksi, koskettaviksi ja taitaviksi.

Corporeal Mime on runollinen ja taidokas fyysisen teatterin suuntaus, ja fyysisen teatterin näyttelijäntyön tekniikka. Sen keskiössä on pyrkimys ilmaista kehollisesti koko ihmisyyden rikas kirjo, konkreettisesta ruumiillisesta työstä aina abstrakteihin unelmiin ja ajatuksiin asti.

Minulle Corporeal Mime on ilmaisukieli, jonka avulla kirjoitan näkyväksi sisäistä maailmaani. Taidemuotoni kautta tavoitan ihmisyyden kokemuksesta jotain sellaista mitä muilla keinoin en saa välitettyä. Jotain olennaista, syvällistä, jaettua.

Pronominit: Englanniksi they/them. Ruotsiksi hen.

***

Stills_2