SAATTUE

Gruppen Fyran ja Kauri Honkakosken trilogian odotettu toinen osa

Harras ja makaaberi sielunmessu uskomattomille

Camp-henkinen seurakunta kokoontuu kaipaamaan kuolleita ja kurottelemaan kohti lohtua. Edesmenneet vapautuvat mutta löytävätkö jäljelle jääneet rauhan?

Saattue on kollektiivisen alitajunnan maisemaan asettuva runollinen rituaalien kuva. Ohjaaja Kauri Honkakoski ja tanssiryhmä Gruppen Fyra jatkavat fyysisen teatterin ja nykytanssin yhdistämistä omintakeisella tavallaan.

Saattue on työryhmän kuolema-trilogian itsenäinen toinen osa, ja se jatkaa vanhenemisen, rapistumisen ja kuoleman teemojen tutkimista vahvatunnelmaisten näyttämöteosten kautta. Trilogian ensimmäinen osa Juhlat (Kanneltalo, 2021) kertoi elämän pelosta.

”Outo, vinksahtanut ja vastustamattomasti mukaansa imevä.” – Demokraatti (Juhlien arvio) 
”Hienosti koreografoitu kohtaaminen outojen hahmojen välillä.” – HBL (Juhlien arvio)

ESITYKSET oli 29.3.-5.4.2023 Kulttuurikeskus Kanneltalossa Helsingissä

TYÖRYHMÄ:

Ohjaus, dramaturgia, puvustus: Kauri Honkakoski / Esiintyjät: Tommi Haapaniemi, Pia Liski, Katri Soini (vier.) sekä avustajina ikäihmiset Eija Klinga, Terhi Topp ja Christina Turtiainen / Valosuunnittelu, lavastus: Sisu Nojonen / Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä / Valokuvat: Minna Kurjenluoma / Traileri: Jone Rankle ja Tuuli Kyttälä / Tuotanto: Taideosuuskunta Piellos / Gruppen Fyra & Kanneltalo